İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU ŞEHRİMİZDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) tanıtım toplantısına katıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, “ İl Afet Risk Azaltma Planı, şehrimizin afet risklerinin azaltılmasına çok ciddi katkılar sağlayacaktır. Valiliğimizin bu süreçte en önemli görevi, plan kapsamındaki eylemlerin takipçisi olmak, uygulamada ortaya çıkabilecek engellerin ortadan kaldırılmasını sağlayarak, yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçebilmektir. Kahramanmaraş’ta İRAP Planı’nın hazırlanmasında emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, AFAD Başkanlığımıza ve AFAD İl Müdürlüğü personelimize teşekkür eder, İRAP Planı’nın ilimiz için hayırlı olmasını dilerim. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.” dedi.

Bakan Soylu ise burada yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 2019 yılı Mayıs ayından itibaren burada hummalı bir çalışma içindeyiz. Bu çalışma bizim için örnek ve pilot bir çalışmadır. Kahramanmaraş’ın oluşturduğu risk planını, Türkiye afet planı ile tüm Türkiye’ye teşvik edeceksek, 81 vilayetimizde toplantılarımızı yapıp risk çalışmalarını tamamlayalım. Kahramanmaraş’a en kısa sürede arama kurtarma birimimizi kuracağız." dedi.

Bakanımız Sayın Soylu konuşmasının devamında ise “Yapılan akıllı bir yazılım sayesinde önümüzdeki hazirana kadar Türkiye'de ormandan itfaiyeye, AFAD'dan jandarmaya, polise, Sahil Güvenlik'e, sağlığa kadar acil hizmet numaralarının hepsini kaldıracağız, 112 numarasında birleştireceğiz.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Vali Ömer Faruk Coşkun, İçişleri Komisyon Başkanı Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, 54. Hükümet Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Bakanlık temsilcileri, AFAD Temsilcileri, İlçe Belediye Başkanları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantının ardından AFAD Müdürlüğü ekipmanlarını inceleyerek bilgiler alan Bakan Süleyman Soylu, programdan sonra şehrimizden ayrıldı.

Haber344.com / HABER -TEKNOLOJİ