Milletvekili Karakoç Dora "Kontrolsüz kitlesel göç ise 21. yüzyılın en büyük güvenlik sorunudur. Hem millî güvenlik sorunudur, 

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Doç.Dor.Zuhal Karakoç Dora GÖÇ'e dair önemli açıklamalarda bulundu.

 Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora 'nın Yaptığı GÖÇ değerlendirmesinde şu ifadeler yer aldı.

"GÖÇ’e dair üç sene önceki paylaşımımı bugün yeniden paylaşma ihtiyacı hasıl oldu,

Hem göç ve güvenlik çalışan bir akademisyen hem de milletvekili sorumluluğuyla birkaç hususu açıklığa kavuşturmakta fayda var:

Balkanlardan gelen göçle Suriyeli/Afgan göçünü karşılaştırmak hem Tarih ve Coğrafya bilimleri hem de Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler disiplini bakımından büyük hata!

Çünkü Balkanlardan göç edip gelenler bu ülkenin aslî unsurlarıdır. Devletin meşruiyetini dayandırdığı ulusun ta kendisidir! Ülkenin kaybedilmiş olan topraklarından, egemenliğin devam ettiği topraklara doğru yapılan bir göçtür ve mültecilik ya da sığınmacılıkla karıştırılmamalıdır.

Amerika, Almanya ya da başka ülkelerin iş gücü oluşturmak amacıyla kontrollü bir şekilde, sayısını ve kapsamını kendisi belirlemek suretiyle aldığı göçle de kıyaslanamaz.

Çünkü entegrasyon süreci en başından çalışılmıştır, göçmenler ulusa da devlete de tehdit oluşturmazlar!

Kontrolsüz kitlesel göç ise 21. yüzyılın en büyük güvenlik sorunudur. Hem millî güvenlik sorunudur, hem de uluslararası güvenlik sorunudur! En küçük ihmal, ulus devletin varlığına yönelik büyük bir tehdide dönüşme potansiyelini bünyesinde barındırır.

Yeni küresel düzende artık bir ülkenin millî güvenlik sorunu, komşu ülkelerden başlayarak tüm dünyayı hedefine alan bir tehdide dönüşebilmektedir.

Soğuk Savaş sonrası “sınırları ve duvarları kaldıralım” anlayışının yerini bugün güçlendirilmiş sınırların ve yüksek duvarların almasının sebebi budur.

Duvarlardan daha koruyucu olan ise komşu ülkelerle yakın iş birliği, sürdürülebilir diyalog ve siyasi istikrarsızlığın devam ettiği çatışma bölgelerinde çözümsüzlüğün YERİNDE giderilmesine yönelik küresel iş birliği."

Haber344.com / HABER - DÜNYA