abdurrahman @ gmail.com

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör ilçeler de başlattığı istişare ve değerlendirme toplantılarına belediyenin en üst düzey bürokratlarınının ve çalışma arkadaşlarının katılımı ile devam ediyor.

İlk toplantıya içmesi ve şifa kaynağı ile tanınan küçük, ama şirin ilçemiz Ekinözü'nden başlanmış,sonrasında ise kaleler kenti Andırın ile devam etmişti.

Bugünde hep birlikte Başkan Güngör'ün "Baba Ocağım"dediği "Elma'nın anavatanı ve başkenti" kabul edilen Göksun ilçemizdeyiz.

Göksun ilçemize basın mensubu arkadaşlarla biraz erken gelerek yeni hizmet binasında ilçenin başarılı başkanı ve kıymetli dostum Hüseyin Coşkun Aydın ile hasbihal zamanı bulduk.

Başkan Aydın basın mensuplarını samimi güler yüzü ve içtenliği ile makam katında karşıladı ve meslektaşlarımıza ayrı ayrı hoşgeldin diyerek ve hal hatır sorma nezaketini gösterdi.

Başkan Güngör belediyenin yeni hizmet binasında Başkan Aydın,Ak Parti ilçe Başkanı Mustafa Akgül MHP ilçe Başkanı Fatih Üstün, Belediye meclisi üyeleri ve birim amirleri karşıladı.

Başkanlar ve kurmayları önce makam odasında,sonra ise belediye meclisi toplantı salonunda bir araya gelirken, burada yapılan konuşmalardan sonra Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör geleneklerimize uyularak Başkan Aydın'a ziyaretin anısına hediye takdim etti.

Başkan Aydın'ın misafirlerine hoşgeldiniz ve teşekkür konuşmasından sonra sözü uzatmadan,zamanı verimli kullanma adına sözü Hayrettin başkana bırakması takdir topladı.

"Göksun benim baba ocağım,ata toprağımdır"diyen Başkan Güngör konuşmasında önemli konulara değindi.
Bunları ana başlıklar halinde sıralayacak olursak ;

Belediye olarak istişareye dayalı çalışmalar yaptıklarını,toplantıların son derece verimli geçtiğini, ilçelerdeki istişare toplantılarının bunun bir göstergesidir.

Göksun en rayihalı elmanın yetiştiği yer olarak elmanın ana vatanı ve başkentidir,bu nedenle proje kapsamında üçüncü soğuk hava deposu yapılacaktır.

Yol ve su en önemli konulardır,bu konudaki hassasiyetimiz devam etmektedir.

Belediye hizmet binası mükemmel olmuş,burada başkanımız Kaski'ye de yer verdi,vatandaş bu şekilde hizmeti tek merkezden alacaktır,başkanımıza çok teşekkür ediyorum.

Alparslan Türkeş mesire alanında Belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları başkanlarının da katıldığı istişare ve değerlendirme toplantısı ise tam bir demoktarik platforma dönüştü,sorular doğrudan muhataplarına sorulurken,Burada cevaplarda Büyükşehir Belediyesi Başkanı Güngör,Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ve teşkilatla ilgili sorulara da Ak Parti ilçe Başkanı Mustafa Akgül samimiyetle cevap verdiler.

Bana göre günün manşeti ise başkan Güngör'ün "Mekanları insanla buluşturabiliyorsak kıymetlidir"sözü idi.

Basın mensuplarına gün sonunu millet konağında değerlendiren başkan Güngör burada soruları da cevaplandırdı.

Tabi burada benim sorum ise "Başkanım bugün baba ocağınızda,çocukluğunuzun geçtiği ilçedesiniz,ilçeye yeni eserler kazandırıyorsunuz,bu nasıl bir duygu"diye sorduğumda,aynı duygu yoğunluğu ile son derece samimi şekilde,geçmişe ve yaşadığı mahalle,okulları ve o zamanki Göksun'u yâd ederek büyük bir duygu yoğunluğu yaşayarak cevapladı.

Başkan Güngör 'ün basın mensupları ile samimi şekilde şakalaşması ve espriler yapması ise programa ayrı bir anlam kattı.

Bir diğer gözlemim de toplantılara katılan Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri,Genel sekreter Yardımcıları,Kaski Genel Müdürü ve Daire başkanları ile ilgili müdürlerde muhtarların ve vatandaların sorularını içtenlikle cevapladıkları idi.

Bu buluşmaların tüm taraflar için faydalı olduğunu düşünüyorum ve devamını diliyorum.

Yeni bir yazı ve başka bir konuda buluşmak umudu ile,sağlıcakla kalın.

GSM :0533 9603646

E-Mail :aakbaba046@gmail.com