velii @ gmail.com

Başkonuş…

Allah’ın herkese nasip etmediği, fakat şehrimize bahşettiği ender nimetlerinden sadece biri.

Tabi “Başkonuş” denince kafalarda çağrışan ilk isim Başkonuş’u “Başkonuş” yapan kişi; yani Serdar Erdoğanyılmaz oluyor.

Peki neden Başkonuş’la Serdar Erdoğanyılmazbu kadar bütünleşti?

Bunun bir nedeni olmalı değil mi?

Evet bir “neden”i de varzaten!

Çünkü Serdar ErdoğanyılmazBaşkonuş’a çok emek verdi. (Halen veriyor. Eko turizme kazandırmak için uğraşıyor.)Sıradan bir piknik alanını ulusal çapta bir merkez haline getirdi. Yetmedi, gitti “Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı”da (EMİTT) gururla Dünya’ya sundu.

Kim adına sundu?

Elbette Kahramanmaraş adına sundu.

*

“Ekmeği yiyene vereceksin” diye boşuna dememiş eskiler… Keşke Serdar Erdoğanyılmazgibi vizyon sahibi birkaç adam daha çıksa da diğer kıymeti bilinmeyenYavşan, Yeşilgöz, Savruk Şelalesi ve Döngel Mağaraları gibi yerleri de turizme kazandırsa.

Başkonuş ve Serdar Erdoğanyılmaz’ın emekleri bir makale ile anlatılacak kadar az değil. O yüzden biz en iyisi EXPO 2023 ile devam edelim:

Şehrimiz, 2023 Yılı’nda uluslararası ve oldukça önemli bir organizasyona hazırlanıyor. Bunun her alanda birçok avantajları ve getirileri olacak.

Belki bu organizasyonla Kahramanmaraş olarak talihimiz değişecek. Kabuğumuz kırılacak, Dünya’ya daha bir özgüvenle bakacağız. Gururla “Biz EXPO 2023’e ev sahipliği yapmış şehiriz” diyeceğiz.

*

Tabi EXPO 2023’ün şehrimize kazandırılması da apayrı bir başarı öyküsü. Ufku geniş insanların ancak başaracağı bir mesele…

Dünya’da ve Türkiye’de birçok (yaklaşık 50) il, EXPO 2023’ü almak için sıraya girmişken Onkişubatgibi çiçeği burnunda bir ilçenin/belediyenin bırakın almasını, talip olması bile başlı başına bir cesaret ve başarı öyküsü.

İzmir gibi ismi fuarlarla bütünleşmiş bir ile“gol” atmışız, yetmez mi?

Hadi kafamızda bir canlandıralım. “İzmir ve Onikşubat” … Ya da “İzmir ve Kahramanmaraş”

Bu başarı şüphesiz, birçok insanın (kendince!!) burun kıvırdığı HanefiMahçiçek’e ait. Zira EXPO Heyeti “Gelin 2023’u size verelim” demedi. Bunun bir altyapısı var, emeği var, çalışması var!

Hadi kişisel kıskançlıklarımızı bir kenara bırakıp meseleye bir de öyle bakalım. O zaman belki “Sezar’ın hakkı Sezar’a” deriz.

*

Gelelim başlıkta da kullandığımız, Başkonuş’un EXPO 2023’ün Kahramanmaraş’a gelmesindeki etkisine:

Onikişubat Belediyesi tarafından davet edilen Uluslararası 5 kişilik EXPO Planlama Heyeti önce Uludaz’agötürülür, uğurböcekleri gösterilir.

Ardından aynı heyet, Aksu Çayı’nın üzerinden geçilirken alttan akan zehirli atıkların karıştığı kirli su gösterilmemeye gayret edilerek Başkonuş’a götürülür.

Heyet Başkonuş’a hayran kalır…

Burada Onikşubat Belediyesi tarafından detaylı bir sunum yapılır. Sunum sonrası serin havada yenilen yemeğin ardından heyet daha yukarı, Sersem’e doğru yola çıkar. Tam Kule’ye doğru yaklaştıkları sırada araçların önü 7-8 geyikten oluşan bir sürü tarafından kesilir.

Geyikler ormanın derinliklerine doğru kaçmaya çalışırken, heyettekiler hayranlık çığlıkları atarak onları fotoğraflamaya çalışırlar.

Ve o an“kader anı”dır, EXPO 2023’ün Kahramanmaraş’a gelmesi için.

“Tamam” der heyet… “Aradığımız yer burası…”

Havası, doğal güzelliği, kuşların cıvıltısı, zirvenin manzarası ve 200’den fazla endemik bitki de cabası!

Adaylar arasından “doğa dostu şehir” olarak tam puan alan Onikişubat ipi göğüslemeyi başarır.

Bir kez daha hayırlı olsun. Başkan Sayın Hanefi Mahçiçek ve emeği olanları kutluyoruz.

Şimdi heyecanla 2023’ü bekliyoruz...

Sevgi ve muhabbetle kalın.