abdurrahman @ gmail.com

ILICA'NIN YOLLARI VE İSTİŞARE TOPLANTISI 

Kıymetli okurlarım geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin daveti ile gittiğimiz, ilimizin ve ülkemizin sağlık ve termal turizminin en önemli merkezlerinden olan doğal güzellikleri ile de ön plana çıkan Ilıca 'mızda idik.

BÜYÜKŞEHİR'DEN "PEH"DEDİRDECEK YOL

Ilıca'da programa maraş tabiri ile Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan  "PEH" dedirtecek 5 kilometmerelik yolun açılışı ile başlandı.

Açılışa İlimiz milletvekili Habibe Öçal,Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör,Onikişubat ilçemizin Babacan Belediye Başkanı ve siyasetin Hanefi ağabeyi Hanefi Mahçiçek,Genç yaşına rağmen kendisini yetiştirmiş Onikişubat' ın genç başkanı Mücahit Kara başta olmak üzere siyasiler,belediye meclisi üyeleri,bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Yol açılışını haklı olarak büyük bir keyifle yapan Başkan Güngör'e siyasiler ve davetlilerden ise samimi övgüler vardı.

Buraya bir notu da özellikle düşmek istiyorum,Ilıca yolu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi görevini yapmış,kalan kısmını bir an önce yapma görevi ise merkezi hükümettedir.

Bu arada Ilıca'nın yollunu en fazla yazan,bölgenin eli kalem tutan evladı Veli Karalar dostum da yapılan yol için essahtan güzel olmuş,teşekkür ediyoruz ifadelerini hem Hayrettin Güngör başkana hemde biz gazeteci dostlarına  kullandı.

AÇILIŞ SONRASI TORUNOĞLU APART  OTELDE İSTİŞARE TOPLANTISI

Yol açılışı sonrası heyet topluca bölgede açılışı gerçekleştirilen Ejder Torun ve  girişimci hanımefendisinin sahibi oldukları otellerinin salonunda Onikişubat ilçe Başkanlığını istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Vekil Öçal,Başkanlar Bürokratları ile katılırken,bölge muhtarları da hazır bulundu.

Toplantının en önemli yanı eline mikrofonu alanların tamamı taleplerini ve toplumun beklentilerini olduğu gibi,eğip bükmeden dile getirmeleri idi.

Tabi Milletvekili Habibe Öçal' ın 'Hizmet edenlere teşekkür edilmeli ve sahip çıkılmalı',Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör 'ün 'Kafamızın arkasında vatandaşımıza  hizmetten başka bir hesabımız yok' ve Onikişubat Belediyesi Başkanı Hanefi Mahçiçek' in 'Bugün yumuş yok arkadaşlar'deyip yine çalışmaların devam edecek olması ve yeni bir park sözü ile 'içten konuşması ', sayın vekilin ve başkanların aynı içtenlikle konuşmaları ve cevap vermelerini de önemli görürken,bölgenin sorunlarına hakim olan genç ilçe başkanı Mücahit Kara'nın tüm samiyeti ile vatandaşın söylemeyi unuttuğu Hastane,sağlık yatırımını dile getirmesi de kıymetli gördüğüm bir siyasi yaklaşımdı.

Tabi bu arada Tayyip Erdoğan Kaçamaz adlı gencin medeni cesaretini toparlayarak yaptığı heyecanlı konuşmayı da notlarım arasına aldım ve Aslan Kaçamaz başkana bu gence iyi bakın gelecekte önemli bir konumda olabilir dedim.

Teşkilat ve Ilıca 'lılar bu programa iyi  hazırlanmış ve güzel bir program çıkarmış.

Son söz olarak ise ılıca programında bizlerle yakinen ilgilenen ve hep yanımızda olan Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla müdürü Atalay Selamet ,yerel Yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısı Ali Köfte , ev sahipliği noktasında Aslan Kaçamaz ve Cuma Karalar başkanlara,il yönetim kurulu üyesi Bünyamin Torun,Ejder Torun ve Gazeteci  Veli Karalar dostuma samimi ev sahiplikleri için çok teşekkür ediyorum.

Kıymetli okurlarım gündeme ve güncele dair yeni bir konuda buluşmak dileği ile sağlıkla kalın.

GSM : 0533 9603646

E-mail: aakbaba046@gmail.com