ÇİFTÇİMİZİN GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR, GELECEĞİN TARIM ŞEHRİNİ İNŞA EDİYORUZ

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, ilçeminin önemli tarım ürünlerinden olan ceviz hasadı ve alımını gerçekleştirmek üzere çiftçilerle bir araya geldi.

Başkan Akpınar, tarımın sadece ekonomik bir faaliyet olmadığını, kültürel ve manevi bir zenginlik olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Çiftçilerimizin toprağa emek vererek elde ettiği bu kıymetli ürün, bizler için sadece ekonomik bir değer değil, aynı zamanda kültürel ve manevi bir zenginliktir.

Peygamber Efendimiz’in tarım ve çiftçilikle ilgili hadisleri, bu emeğin ne kadar kıymetli olduğunu en güzel şekilde ifade ediyor: 'Biraz sonra kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz.

Bir Müslüman, bir ağaç diker veya ekin ekerse, bundan bir insan, bir hayvan veya bir kuş yerse, o onun için sadaka olur."

Bu anlamlı hadis-i şerifle, çiftçilerimizin emeklerinin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.

Başkan Akpınar, Dulkadiroğlu’nda üretim yapan çiftçileri destekleyeceklerinin altını çizerek, “Bölgemizde üretilen tüm ürünlerle ilgili kooperatifimiz çalışma yapacak.

Biber salçasından domates salçasına, reçelinden balına, seralarda üretilen ürünlere kadar birçok ürünü alarak nihai tüketiciye çiftçilerimiz adına ulaştıracağız.

Çiftçimizin güçlenmesi, gelişmesi ve daha iyi bir noktaya gelmesi adına üzerimize düşenin fazlasını yapacağız” dedi.

Rabbim emeğinizi bereketli, ürünlerinizi bol ve kazancınızı daim eylesin. Hep birlikte daha güçlü bir Dulkadiroğlu için çalışmaya devam ediyoruz.

Ürün alım etkinliğine, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Yıldız, Resul Arslanhan, Belediye Meclis Üyeleri, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. İsmail Güvenç, Dr. Yusuf Nikpeyma, Bertiz Vakfı Başkanı Erdoğan Eryılmaz ve çiftçiler katıldı.

Haber344.com / HABER - EKONOMİ