Bakan Kirişci'nin Kahramanmaraş 'lılara verdiği Havaalanına ILS Cihazı kurulacağı müjdesi kentte büyük sevince yol açtı.

 Bakan Prof.Dr.Vahit Kirişci beraberinde, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici,Dr.Tuba Köksal,Prof.Dr.Mehmet Şahin, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fırat Görgel,AK Parti il Başkanı Av.Burak Gül, Onikişubat Belediyesi Başkanı Hanifi Toptaş,Afşin Belediyesi Başkanı Koray Aydın,ilçe Başkanları,il Başkan Yardımcıları ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Pazartesi günü ILS Cihazı Montajı Başlıyor ,

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr.Vahit Kirişçi “ 35 yıldır sözü edilen ILS cihazı montajına 7 Ekim 2024 Pazartesi günü başlıyoruz,” dedi.

Bakan Kirişci,ILS Cihazının Kahramanmaraş’a bugün geldiğini Pazartesi teslim alınarak montajına başlanacağını söyledi.

Bakan Prof.Dr.Vahit Kirişçi "Ekim ayı sonuna doğru montaj işi bitecek, Sivil Havacılık ilan edilecek Kahramanmaraş pistine her türlü hava şartlarında 1450 metreye kadar yaklaşa bilindiği ve bu cihazın devreye alındığı duyurulacak bundan sonra buraya her türlü uçak iniş yapacaktır.” dedi.

Bu müjde Kahramanmaraş'ta sevinçle karşılandı.

Kahramanmaraş hava alanına yağmur, sis, engeli sebebi ile görüş alanı 6 bin metreye düştüğünde uçakların komşu illere gittiğini anlatan Prof.Dr.Vahit Kirişçi : “ Artık kasım ayında inşallah buraya gelen uçaklar şehrimiz hava alanına iniş yapabilecek çünkü bu cihazla görüş mesafesi 1450 metreye inmiş olacaktır.

Pazartesi günü cihazın sandıkları açılacak Kahramanmaraş DHMİ tarafından teslim alınacak, ihaleyi alan Koreli firma montaja başlayacağını müjdesini verdi.

Bakan Kirişci, cihazın şehrimize kazanılması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a,Bakan Abdulkadir Uraloğlu ile emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

Kahramanmaraş'ta sevinçle karşılanan MÜJDE için, Bizde Haber344 com Yayın Kurulu olarak Prof.Dr.Vahit Kirişci Bakanımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Fırat Görgel 'e,İl Başkanı Burak Gül ve emeği geçenlere Kahramanmaraş adına TEŞEKKÜR Ediyoruz.

Haber344.com / HABER - GÜNDEM