KADEM, Kahramanmaraş’ta Depremzedelere Aşure İkram Etti
Kadın ve Demokrasi Vakfı KADEM, Kahramanmaraş Baykar Konteyner Kentt’e ‘Gönüllerimiz Bir’ diyerek depremzedelere, birlik ve beraberliği simgeleyen aşure ikramında bulundu.
Depremin ilk gününden bu yana bölge halkının yaralarını sarmak ve depremden etkilenen kadınlara psiko-sosyal destek sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyen KADEM, bu kez aşure ikram etti.
Aşure ikramı ve yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgilendirmelerde bulunan KADEM Kahramanmaraş şube Başkanı Ayşe Taşkıran şunları söyledi.
"KADEM ekibi ve ailesi olarak bir kap aşureyle kardeşliği ifade etmek üzere, konteyner kentte yaşayan kadınlarla birlikte Muharrem Ayı’nı karşıladık.
KADEM’in kurduğu Kadın Destek Merkezleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki kadınlara ilk günlerden bu yana psiko-sosyal destek faaliyetleri sürdürüyor.
‘Gönüllerimiz Bir’ projesi kapsamında Kadın Destek Merkezimiz bünyesinde, depremden etkilenen kadınlarımıza yönelik ‘Bir Kap Aşure, Bir Ömür Kardeşlik’ etkinliği yaptık.
Bir yandan kadınlarımızın rehabilitasyon süreçlerine uzman ve psikologlar vasıtasıyla destek verirken diğer yandan çeşitli atölye ve eğitimler ile normalleşme süreçlerine KADEM olarak katkı sunuyoruz, kadın destek merkezleri ile şimdiye kadar 4 binden fazla kadına ulaştık."dedi
Haber344.com / HABER - GENEL

