Kahramanmaraş Demokrasi Meydanında 15 Temmuz Coşkusu Yaşandı
Kahramanmaraş Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Şeyh Adil Mezarlığı’nda Şehitlik ziyaretiyle başlayan etkinlikler,Valilik önünden Demokrasi Meydanına kadar “Milli Birlik Yürüyüşü” ile devam etti.
Demokrasi Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından şehitlerimiz için dualar edildi.
Demokrasi Nöbetine, Vali Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Milletvekili Av.Ahmet Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğl, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ellerinde Türk bayraklarıyla çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör , günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.
Başkan Güngör “Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız, Milletimizin 15 Temmuz gecesi gösterdiği bu direniş, esasen tarih sahnesinde var olma yok olma mücadelesi ile karşı karşıya kaldığında hep ortaya çıkan sinesinde barındırdığı saf İslam ve diriliş ruhudur. Bu ruh; Maraş’ta Ali Sezai Efendi, Sütçü İmam, Abdal Halil Ağa, Aslan Bey, Senem Ayşe, Evliya Efendi, Rıdvan Hoca ve nice isimsiz kahraman olur.
Bu ruh; 15 Temmuz’da ‘Haine sıkmak için ilk kurşunu tetikte bekleyen o korkusuz Dedem Sütçü İmamdandır , Ömer Halisdemir olur” dedi.
Milletvekili Av.Ahmet Özdemir ise konuşmasında 15 Temmuz gecesi tüm dünya bu milletin devletine, demokrasisine ve bağımsızlığına nasıl sahip çıktığına bir kez daha şahit olduğunu belirterek, 15 Temmuz direnişinde tereddüt etmeden canını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle andıklarını gazilerimize de şükranlarını sunduklarını ifade etti.
Vali Coşkun ise “ Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında sonsuza kadar bağımsız yaşamaya ant içmiş Türk Milleti istiklali ve istikbali uğruna canını ortaya koymaktan hiçbir zaman çekinmeyecektir. İçten ve dıştan birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara karşı 15 Temmuzda nasıl bir araya geldiysek bundan sonra da bu milli şuuru ortaya koyacağız.
Devletimizin tüm kurumları, silahlı kuvvetleri, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle; ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzuruna, devletimizin bekasına kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verilen mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. Milletimizin 15 Temmuz gecesi verdiği büyük kahramanlık destanı ise asla unutulmayacak ve daima yaşatılacaktır.” dedi.
Programda, vatandaşlarımız dev ekrandan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajını izledi.
Şair-Yazar Mehmet Ercan’ın şiir ve kahramanlık türküleri söylediği etkinlikler, Orhan Hakalmaz konseri ile devam etti.
Kuranı Kerim tilaveti ve Kahramanmaraş ıl Müftülüğü kaside-ilahi ekibinin dinletisinin yapıldığı programda, 15 Temmuz Şehitler Sancak Koşusu sonucunda Ay Yıldızlı sancağımız Vali Ömer Faruk Coşkun’a takdim edildi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı,00.13 'te alanda ve tüm camilerde selaların okunması ve dualarla sona erdi.
Haber344.com / HABER - GÜNDEM

