Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü, Mevlid Kandili'ne ithafen hazırladığı "Uyanış Hilye-i Şerif" koleksiyonunu görücüye çıkarıyor.
Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü Müdiresi Mutlu Aslantürk yaptığı davet ve bilgilendirma açıklamasında şu ifadeleri kullandı.
"Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü olarak kıymetli bir geleneği nesiller boyu yaşatmak şiarından hareketle hazırladığımız “Uyanış: Hilye-i Şerif” koleksiyonunu ziyaretçilerinin beğenisine sunuyoruz.
Müslüman coğrafyalarda olduğu gibi bizim geleneğimizde de oldukça önemli bir yere sahip olan Hilye-i Şerifler, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) fiziki ve ahlaki özelliklerini anlatan eserler olarak karşımıza çıkmakta ve değer bulmakta. Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü’nün bu doğrultuda hazırladığı koleksiyonda sekiz adet el yazması Hilye-i Şerif ve Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) insanlığa ışık tutan vasıflarının anlatıldığı bir ürün kataloğu bulunuyor.
Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü’nün “Uyanış: Hilye-i Şerif” koleksiyonu,daha önce Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) doğduğu gün olan Mevlid Kandili’nde Abdülhamithan Camii’nde sergilendi,10-14 Ekim tarihlerinde ise Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü Sergi Salonu’nda sergilenmeye devam edecek.
10 Ekim saat 11.00’de Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü Sergi Salonu’nda açılışını gerçekleşecek olan sergimiz, bir hafta boyunca ziyarete açılacak,bu önemli ve anlamlı sergimize ilgililerimizi ve halkımızı davet ediyoruz.
Haber344.com / HABER ' KÜLTÜE SANAT EDEBİYAT

