Şehit Aileleri ve Gazilere Devlet Övünç Madalyaları törenle takdim edildi

İlimiz Vali Ömer Faruk Coşkun ve Protokol üyeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Türkiye genelinde eş zamanlı başlatılan Devlet Övünç Madalyası Tevcihi Töreni’nde şehit ailelerimiz ve gazilerimizle bir araya geldi.

Düzenlenen takdim töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualarla devam etti.

Programa şehit aileleri ve gazilerimizin yanı sıra Vali Ömer Faruk Coşkun, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, 2. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör,
 Türkiye Harp Malulü Gaziler ,Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Yunus Karaman ile ilgili kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vali Ömer Faruk Coşkun burada yaptığı konuşmada, “Bugün bizler, bu topraklar üzerinde bağımsız ve özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak, vatan, bayrak, din ve mukaddesatı uğruna, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için en değerli varlıkları olan canlarını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir,” dedi.

Şehit ailelerimiz ve gazilerimize, Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajını ve selamlarını ileten Vali Coşkun, “Şehitlerimiz ve gazilerimizin yapmış oldukları fedakarlıkları hiçbir şeyle ödeyemeyiz. Bu madalyalar sadece millete yapılmış olan fedakarlığın, gösterilen kahramanlığın bir nişanesidir. Çocuklarınız, torunlarınız, asırlar boyu bu madalyaları bir şeref nişanesi olarak gelecek nesillere aktaracak, sizlere hayır duaları edeceklerdir,” diye konuştu.

Vali Coşkun konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına şehit ailelerimize ve gazilerimize “Devlet Övünç Madalyalarını” takdim etti.

Haber344.com / HABER -YAŞAM