Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Çamlıbel - Çakırdere kırsalında meydana gelen orman yangınının ardından, Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve beraberindeki heyet ile birlikte yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

Yangının çıkış noktası ve müdahale süreci hakkında Orman Bölge Müdürü Yusuf Karartı’dan ayrıntılı bilgi alan Vali Ünlüer, bölgede yürütülen söndürme çalışmalarını yerinde takip etti.

Vali Ünlüer yaptığı açıklamada:

 “Bugün öğleden sonra saat 16.00 sularında bölgemizde bir orman yangını meydana geldi. Şu ana kadar yaklaşık 450 hektarlık alan yangından etkilenmiş durumda.

Yangına 38 arazöz ile birlikte belediyelere ve özel sektöre ait çok sayıda iş makinesi ve araçla müdahale ediliyor.

Gündüz saatlerinde hava araçlarımız çalışmalara destek verdi. Gece görüş imkânı bulunmadığı için, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hava müdahalesi yeniden başlayacak.

Güvenlik tedbirleri kapsamında 18 konut tahliye edildi, 3 evde hasar oluştu.

Herhangi bir can kaybı veya yaralanma söz konusu değildir. Risk altındaki yerleşim yerleri tahliye edilerek vatandaşlarımız güvenli alanlara yönlendirildi.

Yangını en kısa sürede kontrol altına almak amacıyla tüm imkânlarımızla yoğun bir şekilde çalışıyoruz.”

Vali Ünlüer ve beraberindeki heyet, yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Haber344.com  / HABER  - GÜNDEM